Puheenjohtajan palsta

"TALVEN SELKÄ ON TAITTUNUT" -                                         21.3.2022

Onpa siinä sanonta, mutta kuitenkin niin kuvaava. Kevätpäiväntasaus on ohi ja lupaavasti on luonto siirtymässä kesää kohti. Yhdistyksemme talvi on ollut hyvin vilkas, vaikka joulutauko venähtikin koronan takia. Tostaikerhoissamme on ollut monen eri alan esiintyjiä.

Tautitilanteen asettuessa rokotusten ansiosta maltilliselle tasolle tuli uusi ulkoinen uhka. Venäjän hyökätessa Ukrainaan havahtui koko eurooppa ja maailma laajemmaltikin arvaamattoman naapurimme olemassaoloon. 

Pelolle ei kuitenkaan pidä antaa valtaa. Terveystilannetta seurataan ja flunssaoireiden ilmetessä jäämme omaehtoiseen karanteeniin ja teemme kotitestit. Näin emme ainakaan tartuta toisia, jos itselle tauti osuisikin. Sodan kokeneina suomalaiset ovat ottaneet sotaa pakoon tulleet ukrainalaiset hyvin vastaan ja tarjonneen monipuolista apua niin järjestöjen kautta kuin yksityisestikin. Kaikki toivomme sodan nopeaa päättymistä ja Ukrainan urhean kansan pääsemistä rakentamaan maatansa ja viljelemään peltojaan.

Meidän torstaikerhomme Suvantosalissa päättyvät kevään osalta 5.5, päiväretki, jonka pääkohteena on Anne Mattilan Taidekahvila on 12.5 ja ulkotapahtuma 19.5.

Kesään ja syksyynkin on jo tiedossa tapahtumia. Mm. 9.6. EKL:n Pirkanmaan piirin kesäjuhla Kangasalan Kisarannassa, tuettu lomaviikko 12-17.9 Spa Hotel Kruunupuisto Punkaharjulla (henkilökohtaiset haut 11.4 - 12.6), Lailan tähtihetket-musikaali 29.10 ja piirin kylpylämatka Pärnuun 6.11. Toki järjestämme kesälle teatterimatkan, kesäpäivän ja onkikilpailuja. Näistä tietoa tapahtumapalstalla sitä mukaan kun asiat vahvistuvat. 

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme torstain hyvän mielen kerhoon Suvantosaliin. Samalla voi liittyä jäseneksi kuin myös näiden kotisivujen kautta.

                                Hyvää kevättä kaikille!

                                           Raija

Ps. Olisi kiva tietää lukeeko kukaan koskaan tätä palstaa. esim. tekstari 040 960 5975. 

****************************************************************

 

 

HYVÄÄ JOULUVALOJEN AIKAA!                                12.11.2021

Ensilumet ovat sataneet ja sulaneet, on vuoden pimein aika. Jouluihmiset ovat aikoja sitten sytytelleet pimeänkarkoitusvaloja ikkunoihin, parvekkeille ja ovenpieliin. Valoilla valetaan arkeen toiveikkuutta ja herätellään joulumieltä. Viikon päästä syttyvät kaupungin jouluvalot ja on virallinen joulunavaus. Lapset pääsevät tapaamaan joulupukkia tällä kertaa Kampuksen Suvantosaliin.

Meidän kovasti kaivatut torstaiset kokoontumiset alkoivat Suvantosalissa syyskuun puolessa välissä ja paikalla on ollut 30 – 50 henkilöä. Torstain iltapäivä on selkeästi monelle odotettu ja tärkeä sosiaalinen tapahtuma. Kahvittelun ja info-osuuden jälkeen on pelattu bingoa, tanssittu lavista, kuultu mielenkiintoinen esitys saamelaiskultturista, jumpattu, kuunneltu raikkaita musiikkiesityksiä, saatu tietoa aluevaaleista ja testattu älymattoja. Suvantosalin tila taipuu moneksi, kulku sinne on esteetöntä ja ilmaa riittävästi. Emäntämme ovat loihtineet keittiöstä kahvit ja oheistarjottavat.

Toimintavuotemme torstait ovatkin jo vähissä: ensi viikolla sääntömääräinen syyskokous, 25.11 kerhon asemasta joulujuhla Kampuksen ravintolassa klo 16 ja 2.12 kauden päättäjäisiksi joulutorttukahvit.

Keskityin edellä torstain hyvän mielen kerhoon, mutta toki ovat muutkin kerhot toimineet koko syksyn aktiivisesti: sunnuntaisin karaokelaulajat ja tiistaisin kortinpelaajat Järjestöjentalossa, keskiviikkoisin ulkoliikkujat ja vesijumppaajat ja perjantaisin kuntosalin käyttäjät harrastuksessaan.

Käytiinpä syksyllä puolukkaretkellä hyvällä tuloksella, tutustumassa Serlachiuksen museon Panksy-näyttelyyn ja museokartanon pysyväisnäyttelyyn sekä lopuksi lounaalla Lounasravintola Veturitallissa. Perinteinen Tuurin matka tehtiin ja karaoketanssit pidettiin yhdessä Juupajoen eläkkeensaajien kanssa.

Vuoden 2022 toiminta aloitetaan viikolla 2 entiseen malliin. 

29.1 on Kangasalatalossa "Lailan tähtihetket"-musikaali, johon meillä on varattuna 30 lippua.  EKL:n piirin Turku-Tukholma-risteilyyn 14 - 15.2.2022 olemme menossa mukaan ja ilmoittautumisaikaa on 24.11.2021 asti.

Mitähän kaikkea mukavaa ensi vuonna ehditäänkään tekemään?

Toivotan kaikille

                                      TERVEYTTÄ

                                           JA

                              HYVÄÄ JOULUN AIKAA!

                                      Raija

*****************************************************************

 

 

Valoa on myös koronaputken päähän                        28.4.2021

Koronarokotukset ovat päässet hyvään vauhtiin. Pirkanmaalla alkavat jo 55-60 vuotiaiden rokotukset. Tietysti samanaikaisesti rokotetaan sitä vanhempia ja tiettyjä riskiryhmiä, jotka eivät ole vielä varanneet rokotusaikaa. Nyt pikaisesti tilaamaam rokotus!! Toiminnallisen kesän onnistuminen riippuu riittävän korkeasta rokotekattavuudesta, jolla saajaan ns. laumasuoja. 

Yhdistystoiminnassa (kuten muutenkin) talvi on mennyt hiljaiselossa.

Meidän yhdistyksen väesssä ei ole olet tiedossa koronasairastumisia, kiitos kuuliaisen ohjeiden noudattamisen.

Toukokuun 19 pvä klo 12 kokoonnutaan Hiihtomaan nuotionurkkauksessa. Se on Leppästentien varressa pienelänhautausmaan lähellä. Tähän aikaan normaalioloissa on vilkkaan talvikauden päättäjäiset. Yhdistys tarjoaa makkarat ja mehut.  Paikalle voi tulla lenkkeillen tai autoillen. Toimitaan paikalla sen hetken koronamääräysten mukaan pienryhminä, maskeissa ja käsidesien kanssa. 

Toukokuulle alkujaan varattu "Lailan tähtihetket" laulunäytelmä on siirtynyt tapahtuvaksi 4.9 klo 15 Kangasalatalossa. Lippuja on varattu 30, joista noin puolet ovat vielä vapaana. 

EKL:n Pirkanmaan piirin ohjelmistossa on "Korpelan kujanjuoksu" Komediateatterissa lauantaina 7.8.21 klo 14. Viime vuonna mellä oli oma varaus ko. teatteriin, mutta sehän peruuntui koronan takia.

Piirillä on myös ruskamatka 4 - 11.9.21 Ylläksen Äkäslompolaan.

Tarkemmat tiedot toimintakalenterissa ko. päivien kohdalla.

Lisätiedot ja ilm minulle puh. 040 90 5975.

 

HYVÄÄ KEVÄTTÄ  TURVALLISTA VAPPUA !

Raija 

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

                                                                   9.11.2020

Poikkeuksellinen vuosi lähestyy loppuaan

Maaliskuussa alkaneen karanteenin jälkeen olemme huomaamattomasti tottuneet uuteen ”normaaliin”. Kultturirientoja ei juurikaan ole tarjolla ja ystäviä ja läheisiä tavataan turvallisesti pienissä ryhmissä. Elämänpiirimme on supistunut kotikeskeiseksi.

Yhdistyksemme aloitti kokoontumiset syyskuussa 5 kk:n tauan jälkeen. Suvantosali on tilava, joten hyvän mielen kerhossa on pystytty toimimaan ohjeistusten mukaisesti hygienia ja turvavälit huomioiden. Kasvomaskien käytöllä vielä varmistetaan turvallisuutta.

Liikuntaharrastuksemme on pidetty toiminnassa; keskiviikkoisin ulkoliikunta, perjantaisin kuntosalivuoro ja parillisten viikkojen keskiviikkoisin vesijumppa keräävät harrastajat yhteen. Tänä aikana fyysisen kunnon ylläpitäminen on erittäin tärkeää.

Karaokekerho päätti jäädä tauolle ja jatkaa sitten joskus toimintaansa järjestöjentalossa.

Siellä turvavälien pitäminen on haasteellista, joten oletettavasti epidemian pitää olla ohi ennen toiminnan aloittamista.

Suositusten mukaisesti peruutimme joulujuhlat. Tavoitteena on ettei meidän tilaisuuksista tule paikallista altistuslähdettä/koronalinkoa.

 

Näiden kotisivujemme päivittäminen on tapahtunut harvakseltaan.

Tämänkin palstan viimeisestä viestistä on yli puoli vuotta. Siitä minulla on huono omatunto - mutta toisaalta en tiedä sitäkään lukeeko näitä koskaan kukaan.

Kotisivujen järjestelmä on uusiutunut. EKL:n ja Pirkanmaan piirin kotisivut ovat jo muutettu uuteen versioon. Meillä uuden järjestelmän koulutus tapahtuu 21.11.2020.

Tähän koulutukseen pääsevät henkilöt, jotka hallitsevat tämän hetkisen järjestelmän.

Toivottavaa on, että meillä löytyisi aiheesta innostunut henkilö tekemään/ylläpitämään sivuja, jolloin myös niiden seuraaminen tulisi laajemman joukon tavaksi.

 

Nautitaan vielä kauniista syyspäivistä.

Tänäänkin oli upea auringonpaiste, joka häikäisi niin, ettei vastaantulevia tunnistanut Paltanmäki – Leppästentie ulkoilureitillä.

 

Pysytään terveinä

ja tietenkin kaikki varmistavat sen vielä ottamalla influenssarokotteen!

 

Raija

 

***********************************************************

 

 

                                                                                      23.3.2020 

Ei tullut talvea ei, mutta tuli koronan aiheuttama poikkeustila

Pysykää KOTONA ja väljillä lenkkeilyreiteillä

Edellisestä päivityksestäni on 3 viikkoa ja sinä aikana on maailma mennyt mullin mallin. Pienen pienestä viiruksen alusta on kehkeytynyt koko maailmaa kiertävä epidemia. Ensin tuntui kovin kaukaiselta asialta, kun kerrottiin Kiinassa alkaneesta sairastelusta - eihän se nyt meille leviä.

Yllättävän nopeasti osui pohjoisen hiihtokeskukseen tautia kantava ja pian siihen sairastunut kiinalainen. Tässä vielä vältyttiin tartunnoilta ja saatiin matkalainen terveenä kotimatkalle, mutta tapaus koettiin vakavana varoituksena ja kaikkia koskevana varautumisena.

Nyt olemme olleet jo viikon poikkeustilassa, joka koskee kaikkia, mutta erityisesti  meitä ikäihmisiä ja henkilöitä, joilla on jokin perussairaus. Omaksi parhaaksemme olemme "kotiarestissa", josta käsin toki voimme käydä ulkoilemassa ja aivan pakollisilla kauppa- ja apteekkikäynneillä. Onneksi enimmällä osalla on omaisia, ystäviä tai naapuri, jotka voivat hoitaa nuo asiointikäynnit. Apua saa myös kaupungin järjestämästä asiointipalvelusta tai kauppojen järjestämästä kotiinkuljetuksesta sekä luonasravintoloiden kotiin toimitettamasta ruokapalvelusta.

 Yli 70-vuotiaita ei pitäisi näkyä pyörimässä kaupoissa!!!

Meidän ei pidä mennä suotta alttiiksi tartunnalle. Tällä tavoin me hillitsemme taudin nopeata leviämistä ja olemme vaikuttamassa siihen, että terveydenhoitojärjestelmämme pystyy hoitamaan sairaat parhaalla mahdollisella tavalla. Näin toivottavasti vältytään äkilliseltä sairastuvuuspiikiltä, jossa hoitohenkilökuntaa ei riittäisi ja hoitopaikat loppuisivat.

Italian ja Espanjan sairaustuvuusluvut ovat hurjia ja kuolleisuusprosentti nousee  jyrkästi mitä iäkkäänpi sairastunut on.

Ollaan kuuliaisia kansalaisia ja noudatetaan valtiovallan päätöksiä.

Jopa tasavallan presidentti Sauli Niinistö vetosi meihin tässä poikkeustilassa. Uskotaan häntä, ikätoveria.

Totellaan ja pysytään terveinä

toivoo Raija

____________________________________________________

 

                                                                                       1.3.2020

Maaliskuun ensimmäinen päivä ja lunta maassa...

Poikkeuksellisen talven takia ei meidän maisemissamme ole juurikaan päässyt luonnonladuille hiihtelemään. Jokohan tulee ns "pysyvä lumi"?

Kolmisen viikkoa olemme kokoontuneet sunnuntaisin ja torstaisin Kampuksen Suvantosalissa. Hyvin on jäsenistö ottanut uuden tilan omakseen. Hyvän mielen kerhossa riittää tila ja  ilma  sekä karaokekerhossa musiikki ja laulu kuuluvat puhtaanpina. Talkoilemalla saatiin keittiötilakin meille toimivaksi. Kaappitilaa on riittävästi, uusi kahvinkeitin ostettiin ja saatiin sinne iso pöytä, jonka ääressä voi pitää johtokunnan kokousta ja muita neuvonpitoja.  Kevään toimintakautta on jäljellä 2 kk, jonka jälkeen meidän kokoontumisaikamme vapautuu kesäksi muuhun käyttöön.

Pian tänä olematon talvi on tosiaan ohi.

Minä lähden huomenna mummoystävieni kanssa nauttimaan talvesta Syötteelle. Siellä on paljon lunta ja tunnetusti hyvät ladut.  Viisi hiihtopäivää tulee ainakin tälle talvelle.

Nähdään ensi sunnuntaina, kansainvälisenä naistenpäivänä Talviasten Kylätalolla villasukkatansseissa!

Raija

___________________________________________________________

                                                                                        12.2.2020

Nyt on mielenkiintoiset ajat....

Viime viikolla oli kerhossamme kaupungintalon kellarissa 60 henkilöä.

Tila oli täynnä tunnelmaa ja muutakin, niin että tuli kommentti

" ilma on niin raskasta, että siinä keppikin seisoo".

Torstaina 13.2 siirrymme väljenpiin tiloihin Oriveden Kampukselle.

Torstain kokoustilaksi on valikoitunut Suvantosali, joka sijaitsee samassa rakennuksessa kuin Sointula. Saliin mennään etuterassin kautta, jossa on kaksi ulkorappusta ja eteisessä kolme rappusta. Näistä pääsee sisälle huomattavasti turvallisemmin kuin kaupungintalon kellariin.  Tilaa on niin, ettei ilman pitäisi loppua.

Toistaisesti meille on varattu torstaisin aika 12 - 15.

Emännät tulevat kahvinkeittoon klo 12. Silloin voivat toisetkin tulla viettämään yhteistä aikaa  kuulumisia vaihtaen ja kahvitellen.

Tarkoitus on, että klo 13 mennessä kahvit on juotu ja päästään asia-aiheisiin.

Lopuksi bingo, boccia ja tanssi vuorottelevat entiseen tapaan.

Toistaisesti karaoken harrastajatkin kokoontuvat Suvantosalissa sunnuntaisin klo 16 - 19. Varmasti ääni kuuluu siellä hienommin ja jos tanssijalkaa alkaa vipattamaan sopii siellä pyörähtämäänkin. Sinne ovat kaikki "laulamattomatkin" tervetulleita.

.....mielenkiintoista, miten väki ottaa uuden tilan omakseen!

Kymmenkunta talkoolaistamme on kuitenkin tehnyt ison työn laittamalla paikat kuntoon. Suuret kiitokset heille!

Raija

_________________________________________________________

 

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Joulu on jo ovella....                                                      20.12. 2019

 

Hyvää Joulua ja Onnellista Vuotta 2020!

 

Voi miten nopeasti tämä vuosi onkaan taas hurahtanut... näin jälkeenpäin ajatellen.

 

Yhdistyksellämme on takanaan toimelias vuosi, josta lämpimät kiitokset kaikille toimintaan osallistuneille ja erityisesti aktiivisille kerhojen vetäjille, emännille ja leipureille.

Isoin osa toiminnasta on joulutauolla ja on hetki rauhoittua joulun viettoon ja uuden vuoden haasteiden vastaanottamiseen.

 

Järjestämme kuitenkin jo perinteeksi muodostuneet kinkunsulatteluTANSSIT heti joulun jälkeisenä arkipäivänä. Tällä kertaa tanssit pidetään Oriveden Taistolla yhteistyönä Eläkeliiton Oriveden yhdistyksen kanssa. Tällä tavoin saadaan moninaiset tehtävät jaettua isommalle porukalle sekä mahdollinen tuottokin kahden järjestön toiminnan tukemiseen. Lounasravintola Eräjärvi hoitaa anniskelun ja baarinurkkauksesta löytyy ”rohkaisua ja luistoa”, joten ei tarvitse Jussi Anteron Orkesterin soittaa tyhjälle tanssiparketille.

Muistathan, että tanssin ja hyvän musiikin ystävät tapaavat nostalgisella Taistolla 27.12. klo 19 - 23 !

 

Vielä ei vuoden 2020 toiminta ole pilkuntarkasti sovittuna.

Nykyiset kerhot kuitenkin jatkavat entisin aikatauluin (kts. vanhaa toimintakalenteria), tansseja, teatteri- ja muita retkiä järjestetään ja osallistutaan piirin järjestämiin tilaisuuksiin.

Erityisenä haasteena on EKL:n Pirkanmaan piirin kesäjuhlan järjestäminen 11.6 Rönnillä. Yhdistyksemme ansiokas ohjelmakerho on jo suunnittelemassa sinne ohjelmaa. Ohjelmakerhossa varmasti löytyy esiintymishaluisille rooleja, joten ilmoittaudu rohkeasti Marjalle.

 

Alkava vuosi on nimetty jäsenhankintavuodeksi. Helmikuussa järjestämme infotilaisuuden ja osallistumme vuoden mittaan erilaisiin yleisötapahtumiin. Toivomme nuortenkin eläkeläisten huomioivan yhdistyksemme ja liittyvän iloiseen joukkoomme.

Torstaikerhomme on tilaisuus, johon kuka tahansa voi poiketa kuulostelemaan ja sitten tehdä päätöksen mahdollisesta liittymisestä. Toisaalta näiltä sivuiltamme löytyvät yhteystietomme ja liittymislomake.

 

Mutta nyt ensin.....

 

                   …..me käymme joulun viettohon.......

 

 

Erityisen hyvää joulua ja uutta vuotta sinulle ja läheisillesi !

 

Toivoo Raija

 

*************************************************************

 

Kesä on parhaimmillaan....                                                     22.7.2019

 

….ja on aika korjata talteen luonnon ja puutarhan antimia.

Toiset hakevat valmiit tuotteet myyntitiskiltä, toiset suoraan luonnosta.

Kunto kohenee kohisten metsässä ja soilla rämpiessä. Luonto antaa aina jotain, vaikka niitä haettuja marjoja ei joka reissulla löytyisikään.

 

Yhdistysväellämme on ollut aktiivinen ”kesäloma”. Lähes joka viikkolle on ollut yhteisiä kokoontumisia. Kiitos Maijalle ja Veli-Pekalle upeista syntymäpäiväjuhlista, ei meistä joka tyttö tai poika sellaisia pystyisi järjestämäänkään. Paljon kireitä siimoja oli jäsenten välisissä onkikilpailuissa Kirkkolahdella juhannusviikolla. Yhdistyksemme kesäpäivää vietimme Juupajokelaisten kanssa heidän ihanassa kesäpaikassaan, kiitos mukanaolosta ja tilan lainaamisesta. Perinteisissä Rönnin tansseissamme musiikista huolehti jo 10. kerran Nokian Harmonikkakerhon Orkesteri. Heihin ei kyllästy koskaan ja sen näytti myös suuri paikalla olleiden määrä.

Kesäkuussa oli myös Pärnun matka ja ehtipä muutama henkilö EKL:n Pirkanmaan piirin kesäjuhliinkin.

Vielä on kesäohjelmaa jäljellä; Rönnin teatterin ”Ulvova Mylläri”, kokopäiväretki Turkuun ja piirin kirkkopäivä Ruovedellä.

Kaupunkimme 150 -vuotisjuhla tulee myös huomioida ja sen ohjelmaan osallistuvat meidän yhdistyksemme miehet tiputanssillaan.

 

Onhan elämä muutakin kuin yhdistyksen toimintaa. Kukin on nauttinut kesästä omalla tavallaan, kuka mökkeillen, matkaillen, puutarhaa hoitaen ja keräten auringosta ja valoisista kesäilloista energiaa syksyn ja talven varalle.

Päällimmäisenä monella on ollut huolehtia lasten ja heidän jälkeläistensä kesän onnistuneesta sujumisesta. Mummot ja vaarit saavat olla tärkeässä roolissa kesälomien aikana.

 

Kesäkuussa kävin tyttäreni kanssa toteuttamassa pitkäaikaisena haaveena olleen Islannin matkan. Mielenkiintoinen maa, ja matkan jälkeen olenkin tutustunut siihen lisää kirjallisuuden kautta. Tällä viikolla lähdemme Puolan Trakovaan. Osa ryhmästämme aikoo käydä tutustumassa Auschwitzin keskitysleirimuseoon, mutta aion jättää sen retken väliin. Kokemuksesta tiedän, että siellä käynti menisi uniin pitkäksi aikaa. Mielenrauhani menettäminen ei toisi ketään teloitettua takaisin.

 

Tätä kirjoittelen mökin terassilla kellon lähystyessä puolta päivää. Lämpö on nousemassa hellelukemiin. Naapurihuvilan Kalle-poika kuuluu heränneen. Olemme sopineet lähtevämme tänään mustikkametsään. Retken bonukseksi otan mukaan eväät ja poikkeamme korkealla mäellä olevalla laavulla, jossa voimme nauttia eväiden lisäksi upeista maisemista.

 

Hyvää kesää kaikille!

Raija

 

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

**************************************************************

                                                                                          1.2.2019

Talvenselkä on taitettu kun tammikuu on ”lusittu”.

 

Tammikuun 17. pnä joulutauolta palannut hyvän mielen kerho alkoi tehokkaasti. Palotarkastaja Heli Koskinen Pirkanmaan Pelastuslaitokselta piti meille Turvallisuuskurssin, jossa oli jokaiselle tarpeellista tietoa. Paikalla oli 50 tarkkaavaista kuulijaa.

Seuraavana torstaina Valma Stålhammar muisteli talvista harrastustaan, jossa vaellettiin pohjoisessa ja yövyttiin itse kaivetuissa lumipoteroissa. Mielenkiintoista, vaativaa ja vaarallistakin(?).

Kaikki emme olleet kuulemassa Valmaa, koska olimme kylpylämatkalla Pärnussa.

Perinteisellä matkallamme vuorottelivat hoidot, ruokailut, shoppailureissut ja iltamenot. Muuten onnistunut matka, mutta lopussa ja palattua moni sairastui kuumeflunssaan. Tähän aikaan pöpöt ovat liikkeellä ja lähekkäin kun ollaan, pääsevät hyppimään.

Mukavasti alkoi kaupunkimme juhlavuosi yhdistyksemmekin osalta.

Yhdistyksemme joukkua oli villasukkajuoksun SM- kisan hupisarjassa näyttävästi esillä huolella tehdyllä satupuvustuksellaan. Punahilkkaa ja mummoa uhkasi susi, mutta pelastajana oli metsästäjä. Kannustusjoukkomme kunnostautui viestiosuuksien lorujen huutajina. Eila, Marja-Leena, Birgitta ja Helena saivat pukusarjan voiton kotiin Marjan ohjauksessa. Kuvista ja kertomuksista päätellen tuntui Mietaakin kovasti tykkäävän! Vävyä hänestä ei kuitenkaan tänne vielä taidettu saada.

Tammikuun viimeisen päivän kerhossa Esa Kallio kertoi Japanin kulttuurista suuren esineistön kanssa. Rennolla meiningillä kerrottua nuoren miehen elämää muutaman kymmenen vuoden takaa tytön perässä matkustaneelta!

Tammikuussa oli useita synttäreitä ja synttärikahveita kerhossakin.

Ensi viikolla onkin taas minun vuoroni tarjota. Miten nykyään 5-vuotta kuluu näin nopeasti? Aina saa olla ajokorttiakin uusimassa. Onneksi on jo uusi kortti lompakossa! Olkoon kaukana päivä jolloin sitä ei enää uusita!

Hyvää helmikuuta ja ystävänpäivää!

Ystävänpäivänä ei kerhoa vaan kaikille avoin tilaisuus valtuustosalissa.

Osallistutaan runsain joukoin!

Raija

*************************************************************                                                       

                                                                                                   5.1.2019

Hyvää alkanutta vuotta 2019

yhdistyksemme jäsenille ja toimintaamme seuraaville!

 

Viime vuosi oli erityisen runsastapahtumainen

50 v toimintavuotemme.

Emme tänäkään vuonna jää ”laakereille lepäämään” vaan pyrimme ottamaan toimintaamme monipuolista ohjelmaa.

Yhdistyksemme hallitus piti pitkän kokouksen, jossa iso osa vuoden toiminnasta saatiin lyötyä lukkoon ja toimintakalenteri on tekeillä. Saamme sitä toivottavasti jakoon ensimmäisessä hyvän mielen kerhossa 20.1.2019.

 

Uutena aloitamme lukupiirin, jonka ensimmäinen kokoontuminen on jo

torstaina 10.1. klo 13 –15 kirjastossa. Katsotaan, onko sille tarvetta ja kuinka tulemme sitä pitämään.

 

Kotisivujen tapahtumakalenteri on päivitetty tammikuun osalta, mutta täydentyy lisää lähiaikoina.

 

Vinkkejä kerhovierailijoista ja keskusteluaiheista otan mielelläni vastaan.

Mukavia hiihtokelejä toivottaen

Raija